KONST>RAZZIA 2017

KONST>RAZZIA 2017

From  1- 20 November  in Kraftverket Tranås

 

Projektet är ett samarbete mellan Region Jönköpings län och Kultiveras
residensprogram.


Seher Uysal
Habits and Dimensions
( A workshop on Perception)

Laura Bianco

WunderKamera workshop


Katarzyna Pagowskaa

Dream of Flying and Made Purely By Failures workshop

KONST>RAZZIA 2017
Master Classes/workshops för bild- och formelever i länet!

 

Årets upplaga av KONST>RAZZIA äger rum hos Kultivera i Tranas. Kultivera kommer, i samarbete med tre av deras internationella residenskonstnärer, driva ett intensivt konstpedagogiskt program i november för några av länet konststuderande. Syftet med projektet är att ge era elever möjlighet att handledas, lära känna och inte minst inspireras av unga och aktiva internationella konstnärer i en spännande miljö! Istället för att “undervisa” kommer konstnärerna arbeta med öppna experimentella workshops. Dessa kommer fokusera på teman som narrativa strukturer, perception och misslyckanden.

 

De tre konstnärer som deltar är Laura Bianco från Italien, Katarzyna Pagowska från Polen och Seher Uysal från Turkiet. Konststuderande från tre skolor i Jönköpings län har anmält sig för dessa workshops som pågår under flera dagar och helger: Mullsjö folkhögskola, Gärdesskolan Gislaveds gymnasium och Holavedsgymnasiet i Tranås.

 

KONST>RAZZIA är namnet på Region Jönköpings läns nätverk för skolungdomar och studerande inom bild- och formområdet. Syftet med projektet är att bygga upp ett nätverk mellan länets olika gymnasie- och folkhögskolor som på olika sätt arbetar med bild och form och att bidra till att eleverna få kosntupplevelser.